Списание “Класическа сугестопедия” – Брой 1

22.07.2021г.

Мили читатели,

добре дошли на страниците на списание „Класическа сугестопедия“!

Днес, в чест на 95 годишнина от рождението на професор доктор Георги Лозанов, за нас е чест да обявим първия брой на периодичното издание, което събира споделянето на наблюдения, изследвания, преживявания и чувства, свързани със света на Сугестопедията, която професор доктор Лозанов създаде.

Като изпълнение на една от препоръките на експертната комисия на ЮНЕСКО от месец декември 1978 година, Фондация „Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева“ заложи публикуването на периодично издание още с учредяването си през март 2010 година. Наситеният живот на Фондацията от първите 11 години на съществуването й изведе на преден план другите две области от препоръките: обучение на преподаватели и създаване на центрове.

Днес настъпи часът за въвеждане и на списание „Класическа сугестопедия“. То ще се публикува на два езика – български и английски, и в известна степен ще се стреми да бъде наследник на изданието „Сугестопедия и сугестология“. Преподавателите и изследователите вече имат свое достойно място на глас, което ще направи мост между различните поколения специалисти в тази така нова, необятна и актуална област.

На добър час!

Ванина С. Бодурова

Фондация „Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева“

Брой 1, година 1

Съдържание:​

ISSN: 2738-8646.

Думи на благодарност

И така, последната страница на първия брой на списание „Класическа сугестопедия“ е отгърната. Сърцето е изпълнено с благодарност към авторите, които споделиха своите виждания, наблюдения, изследвания, чувства и мисли. Сугестопедията на професор доктор Георги Лозанов е жива. Тя съществува чрез всеки, който се старае да я запази. Дълбочината на теорията и многоизмерността на практиката ни позволяват само едно – да изучаваме този труд, да го пресъздаваме чрез своята душевност и да го предаваме чрез силата на живото Слово.

Бихме искали да благодарим и на Ина Василева-Тасева, дизайнер и изпълнител на електронното издание за самоотвержеността и нежността, с която подхожда към труда на професор доктор Георги Лозанов!

До нови срещи, мили читатели!

Ванина Бодурова

Фондация „Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева“