Списание “Класическа сугестопедия” – Брой 4

06.05.2023

Мили читатели,

Днес се навършват 11 години от тленната кончина на професор доктор Георги Лозанов. Винаги с мисъл за него, винаги с благодарност към вас, бихме искали да споделим още един брой на нашето списание „Класическа Сугестопедия“. Още веднъж брой специален. Той представя избраните разработки от първия конкурс за подготовка на обучители-сугестопеди, обявен на 29.06.2022 година и завършил на 4.03.2023. Открива и нашите мисли и вълнения за пътя, който все още не е създаден, „който се създава, докато вървим“…
Много поезия, много култура, много знание, много душа има във всяка една от тези разработки. Всяка една носи индивидуалния дъх на авторите-сугестопеди, разкрива личните им търсения, оставя за нас, между редовете, да открием техните изпитания.
Надяваме се трудът им да послужи за вдъхновение на всички хора, които почитат и се вълнуват от труда на доктор Лозанов и доктор Гатева.
Този брой е нашият малък дар към паметта на доктор Лозанов и нашият скромен отговор на поставения от него въпрос: „А кой ще обучава обучителите?“
С пълното съзнание за голямата отговорност, която всяка наша дума предполага, бихме искали да ви поканим отново заедно да пристъпим в съкровения свят на Сугестопедията!

Ванина Бодурова

Фондация „Професор доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева“

Брой 4, година 2

Съдържание:​

ISSN: 2738-8646.