Виолета Калъпова

Сугестопедагог български език

email: vkalapova@gmail.com

Завършила съм журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“.

След дългогодишен стаж като журналист през 2015 години открих Сугестопедията и бях обучена за сугестопедагог към Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф.  д-р Евелина Гатева“ от Ванина Бодурова. 

Преподавам български език на чужденци от 2016 година. Започнах работата си като сугестопед в Go Beyond Suggestopedia Center, по-късно в Сугестопедичен център „Вихровения“, а от 2020 г. се присъединих към колегите в Сугестопедична къща „Седем ключа“.

Имала съм над 25 курса по български език  в интензивна и клубна форма по метода на сугестопедията и по учебника на Ванина Бодурова „Тя от България, Той – Океан“. Курсистите ми са били от различни националности от целия свят, като повечето от тях  са започнали обучението си от начално ниво с опорен английски език. Курсовете бяха интензивни, а в по-високите нива в клубна форма по веднъж или два пъти в седмицата.

В последната една година работя предимно онлайн основно към частни клиенти, където комбинирам елементи на сугестопедията в уроците си.

Работата с чужденци, които имат интерес към българските език и култура, за мен е удоволствие, а срещите с тези хора и съдбата им оставят ярки следи в съзнанието ми.