Трите сови

Образователен център Трите сови

email: tritesovi@gmail.com

„Трите сови“ предлага занималня за ученици от 1. до 5. клас, езиково обучение за деца и възрастни, курсове и индивидуални уроци, помощ за училище по български език и математика.

„Трите сови“ е един от домовете на класическата сугестопедия в гр. Бургас. Тук се организират сугестопедични курсове по немски език за възрастни и по английски език за деца и възрастни.

Петя Тонева:

Още като ученичка в немската гимназия в родния си град, Бургас, знаех, че искам да бъда учителка. Мечтаех си да работя с млади хора и да ги вдъхновявам за изкуството на литературата.

 

Завърших българска филология в Софийския университет и нямах търпение да започна работа в училище. Това не се оказа толкова лесно, колкото си го представях, и въпреки огромното ми желание не намерих място в държавното училище. Междувременно завърших магистратура като преводач-редактор с немски и английски език и именно чуждите езици ми помогнаха да започна така мечтаната работа като учител.

 

Вече повече от десет години работя в сферата на частното образование, работила съм в различни школи и езикови центрове, а от 2016 съм съосновател и съсобственик на малкия образователен цетър „Трите сови“. В него създадохме един свой свят, в който да работим и творим, да помагаме на малки и големи да разгърнат потенциала си, да учат, да се развиват и да бъдат себе си.

Сега знам, че някогашната ми мечта за работа в държавното училище не се е сбъднала само за да ме срещне по-скоро със сугестопедията, за да ми покаже колко още много имам да се развивам в пътя си като преподавател, за да ми разкрие предизвикателството и огромното удоволствие от работата както с възрастни, така и с по-малки деца.

 

Днес работя като учител по немски и английски за деца и възрастни и мечтая да видя сугестопедията в държавното училище не само в часовете по чужди езици, но и по български език и литература.