Петя Георгиева-Ангелова

Сугестопедагог английски, френски и български език

email: myacademy@abv.bg
Казвам се Петя Георгиева-Ангелова. Живея в малкия, китен и спокоен град Шумен заедно с любящото си семейство – прекрасен съпруг и две мили момченца. Винаги съм считала себе си за човек с късмет, имам всичко, което съм искала и изпитвам съкровена благодарност за това свое щастие! Беше 2006 година, когато съзнателно разбрах, че имам нужда и възможност да споделям радост и знания с хората около мен. Именно тогава започна моята практика в преподаването.

Завършила съм Езиковата гимназия в град Шумен, с профил английски и френски език. Езиците и тяхното изучаване са областта, в който имам най-голям интерес. През годините съм учила и ползвала също руски, немски, италиански и испански езици. Същевременно обаче това винаги се е случвало в комбинация със заниманията ми по музика – свиря на флейта и се интересувам от всички видове музикално изкуство.

Желанието ми за работа с хора и осъзнаването, че живеем в свят на пазарна икономика, ме заведе в Икономически университет Варна, където завърших бакалавърска и магистърска степен в специалност „Туризъм“ през 2002 г.

До 2016 година работих в офисите на големи фирми в града като част от търговски отдел, офис мениджмънт и човешки ресурси, като паралелно с това преподавах английски и френски език извън работно време. Това ме снабди с необходимия опит в бизнес английски и бизнес етикет.

След като осъзнах, че преподаването е мое призвание, завърших магистратура по Английска филология – Лингвистика и превод, с педагогически профил към Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“

През 2016 г. се осмелих да напусна производствения сектор и да основа свой обучителен център: „Моята академия“. Името е подбрано така, че всеки наш курсист да има възможност да каже: „Аз уча в моята академия“, защото основната ми концепция винаги е била, че всяка личност има нужда от персонален, а не стандартизиран подход по пътя към усвояването на чуждия език.

Сугестопедията срещнах през 2017 г. чрез срещата си с Ванина Бодурова и методът стана не само мой начин на преподаване, а и мой начин на живот. Тя обединява всичко, което съм учила, чувствала и искала да се случи!

Интересувам се и все още участвам в обучения в областта на когнитивната психология, Теория на ограниченията на Елиът Голдрад, емоционалната интелигентност.

В момента в „Моята академия“ има 12 учителя и 200 курсисти. Този център е моето „трето дете“ и най-голямата ми страст! Чрез него реализирам всичките си умения в езиците, изкуството, икономиката и психологията. И най-вече – това е начинът да утоля жаждата си за още знания и нуждата си да помагам и да предавам нататък! Тук основен закон е първият закон на Сугестопедията – Любов!