KREG

Сугестопедичен езиков център KREG

email: office@kreg-sugestopedia.com

Езиков център KREG отваря врати през лятото на 2002 година. През първите 11 години от съществуването си организира курсове по чужди езици за деца и възрастни, специализирани езикови обучения и сертификатна подготовка по като следва съвременни педагогически методи.

През 2012/ 2013 година преподаватели Кремена Петкова и Соня Минева-Каракерезова преминават обучение при Ванина Бодурова към фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“, което отваря нова страница в развитието на центъра. В началото причината за интересът ни към метода сугестопедия беше по-ефективното преподаване на чужди езици. Но всъщност много по-ценно за нас беше цялостното въздействие върху личността – разкриване на резерви, благотворното влияние върху психическото, здравословното и емоционалното състояние.

През първите три години методът Сугестопедия се прилага в областта на чуждоезиковото обучение за възрастни. Първият сугестопедичен курс по английски език започва през октомври 2013. А месец по-късно започва и първият сугестопедичен курс по френски език. През пролетта на 2014 година се провежда първият сугестопедичен курс по испански. През 2017 година организирахме първите курсове по английски за деца по книжките на д-р Гатева.

Към момента в екипът на Сугестопедичен езиков център KREG преподавателят, обучен от фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“, е сугестопедагога Соня Минева-Каракерезова – преподавател по ангийски и испански.

През учебната 2020-2021 като гост-преподавател се включи Десислва Тодорова-Хлавачик, която обогати програмата за деца със сугестопедичния учебник за 5 клас World of Many Colours.

За развитието на KREG от изключително значение е сътрудничеството с фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“ и с колеги сугестопедагози. Затова вратите ни са широко отворени за съвместни проекти.