Екатерина Патьова

Сугестопедагог с Френски и Английски език

Казвам се Екатерина Добрева Патьова и съм сугестопедагог с Френски и Английски език. Завършила съм 9-та Френска Езикова Гимназия през 1997 г. Там обикнах и научих френския език, благодарение на моите учители. Архитект по образование, филолог по призвание, човеколюбец и пътешественик по душа! Любовта ми към децата и страстта ми към чуждите езици ме доведоха до прага на Сугестопедията.
През януари и март 2013 г. се сбъдна обучението ми по метода Сугестопедия при г-жа Ванина Бодурова. Това обучение е едно от най-вълнуващите преживявания, които съм имала и откри пред мен нов път за личностно и професионално развитие, а също така ме срещна с прекрасни хора, които сега наричам колеги. През април 2013 г. проведох първия си сугестопедичен курс по френски език.
Оттогава и досега съм влюбена в и вярна на Сугестопедията на д-р Лозанов и д-р Гатева и не си представям да се занимавам с друга работа! Всеки мой ден започва с усмивка и вълнение, с чувство на благодарност и потребност да бъда полезна, да бъда подкрепа и вдъхновение за всяко човешко същество, което се е доверило на Сугестопедията и на мен! И всеки мой ден завършва отново с благодарност и удовлетворение, лягам си с чисто сърце и с душа, окрилена да мечтае и твори! Това за мен е осъщественост, сбъдната мечта, това е щастие!
Ако трябва да „разкажа“ само с една едничка дума Сугестопедията, тази дума е Любов. Това е и първият „закон” на Сугестопедията – Любов! А вярвам и единственият универсален „закон” на Живота и Творението – Любов! Да живееш и действаш с цялото си сърце! Да учиш с Любов и Радост, да откриваш в себе си и в другите във всеки един миг Чудеса и Съкровища. Да подкрепяш полета на душата! Да се смееш и да играеш като дете! Да знаеш, че си Безкраен и в същото време Тук и Сега. Да вярваш, че всичко е възможно! Да изграждаш мостове на Доброта между сърцата на хората! Да вдъхновяваш и да помагаш на всеки да разбере, че единствените граници пред най-смелите му мечти са онези, които сам си поставя!
С дълбока признателност към моите учители и всички учители, които преподават през сърцето!