Диана Малешкова

Сугестопедагог английски език

Казвам се Диана Малешкова и живея в родния си град, Стара Загора, заедно със съпруга си и двете ни, деца (вече тийнейджъри). Завършила съм Приложна лингвистика с английски и френски език и магистратура по Транслатология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

email: dianamaleshkova@gmail.com
Казвам се Диана Малешкова и живея в родния си град, Стара Загора, заедно със съпруга си и двете ни, деца (вече тийнейджъри).

Завършила съм Приложна лингвистика с английски и френски език и магистратура по Транслатология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Първият ми професионален опит е като гимназиален учител в Търговската гимназия в Стара Загора. След това известно време се занимавах с преводи: като преводач в една международна компания, като стажант в Европейския парламент в Люксембург, както и на свободна практика.

Интересът ми към сугестопедията се зароди още когато за пръв път се запознах с нея през 2010г, а през 2014г бях обучена като преподавател сугестопед от Ванина Бодурова. Само няколко месеца по-късно, през юли 2014г, създадох първия сугестопедичен център в града – Център по сугестопедия „Благодаря“ , в който отначало работих сама, а после, заедно с други обучени преподаватели открихме сугестопедична занималня за ученици. Впоследствие преустановихме дейността, свързана със занималнята и към момента в центъра се предлагат само сугестопедични курсове по английски език за възрастни.

Винаги съм се интересувала от творческо мислене, различни гледни точки, психология, емпатия… Водена именно от този интерес, в началото на 2021 г завърших още две обучения – по Дизайн мислене и креативност и по Емоционална интелигентност. Вдъхновява ме идеята за пресечните точки между категории, които на пръв поглед нямат нищо общо и вярвам, че в обединението им се крие пътят към прозренията, иновациите и развитието ни като човечество. А сугестопедията е именно това – съчетание между наука и изкуство, между силата на интелекта и мекотата на сърцето. За мен това е методът, по който всяко едно знание би следвало да се предава както на децата, така и на възрастните. Така бихме дали на всеки шанс да разкрие целия си потенциал и да даде най-доброто от себе си, за добруването на всички.