Езикови курсове

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеки езиков курс е едно неповторимо изживяване за всички участници в него: ученици, курсисти, преподаватели.

Като един любящ родител,преподавателят хваща за ръка хората, които са му се доверили и започва играта: с нови самоличности- име, професия, националност…Защо? Защото сваляме маските на ежедневието, на сериозността, важността, суетата и болката и се потапяме в създаването на една нова история. На тези, които дълбоко в себе си сме. С радост и смях до сълзи, с нежност и внимание, с леко пристъпване към новия език на общуване. Без страх. Защото той или тя са винаги там – готови да ни подкрепят и да ни насърчат. И да ни пуснат да вървим сами по-уверено, когато сме готови.

По системата за преподаване на чужди езици разработена и експериментирана от д-р Лозанов и неговия екип, има 3 нива на обучение:

1 ниво за начинаещи или малко учили – 100 учебни часа, 25 работни дни, по 4 учебни часа на ден- интензивен

Тук ударението е върху устната комуникация и създаването на навици за слушане/разбиране, четене/разбиране, изразяване на теми от всекидневния живот.

2 ниво за напреднали – 100 учебни часа, 25 работни дни, по 4 учебни часа на ден, интензивен

С акцент върху създаване и развиване на умението за писане и обогатяване на речника на курсистите. Структурите са по-сложни, текстовете са оригинални. В това ниво пасивните знания, натрупани в предходното, се активират с лекота.

3 ниво-т.нар. клубна дейност-по няколко пъти в седмицата

Целта на обучението е да се организират  групи и дейности според интересите и нуждите на курсистите: от четене и обсъждане на книги до общуване със специфичните термини на определена бизнес, научна или друга среда.

 

Информация за нови езикови курсове и контакт с преподавателите можете да намерите на:

http://www.suggestopedia.org/